Alla inlägg den 14 augusti 2015

Av Rosita jakobsson - 14 augusti 2015 18:14

Idag har det varit full rulle hela dagen. Har nästan just kommit hem och klockan är redan 18.00 Men jag klagar inte. Det har varit kul att aktivera sig med hela familjen. Bosse tog ut en semesterdag idag och dagen började med att vi körde Mona till jobbet.
Efter det så blev jag nostalgisk och ville ta en tur till Ursviken. Vi parkerade bilen i mitt gammla kvarter o tog sen en promenad.
Jag visade Bosse och Felicia vart jag gick på dagis, var mina vänner bott, var jag gick skola, var jag lekte m.m Det var jättehärligt :-). Det märks dock att tiderna har förändrats mycket. Nu för tiden så aktiverar föräldrarna barnen på ett annat sätt. När jag va liten så fick man aktivera sig själv. Man var ute hela dagarna. Nu var kvarteret jag bodde helt folktomt. Haha. Tänkte " var e alla barn" hhaha. Inte en käft ute förutom dom som solade på altanen :-).
Så mycket har förändrats på dessa år. Jag har varit till Ursviken nån gång då o då och sett hur mitt gamla hus har bytt färg feån rött tull snorgrönt och nu vitt. Suck. Passade bäst när det var rött.

Efter jag fått återuppleva gamla minnen så for vi förbi pappas grav. Jag har nog aldrig täbkt på hur fin minneslund dom har där. Tog en massa kort :-).

Sen bar det iväg till Boviken o bada. Felicia var väl den som badade meat då jag och bosse försökte komma ihåg hur man kastade macka. Kan ju säga att det var bara Bosse som klara av det. Hahaha. :-)

Sen iväg o hämta morsan igen o hem för mat. Nu äntligen lite lugn och ro hemma :-). Men i helhet en riktigt bra dag. Var tvungen att ta fram det gamla fotoalbumet när jag kom hem. Ska lägga ut lite bilder oxå så ni får se.

En rätt ovanlig syn på en lekplats :-)

Den fina minneslunden

Dragkamp i Ursviken ca 1990 eller nå sånt

Lilla jag i Ursviken

Ovido - Quiz & Flashcards